En iyi ücretsiz android antivirüs uygulamaları

En iyi ücretsiz android antivirüs uygulamaları










Android telefon yada tabletiniz de antivirüs uygulamaları içlerinde yüklü olarak gelir ancak bunlar sizlere ücretli birçok seçenek sunar, gerçekten ücretsiz antivirüsler ise bir avuç kadardır. Listede ki ücretsiz uygulamalar birçok ücretli uygulamadan çok daha fazla özellik sunuyorlar.Bu yazıda ücretsiz uygulamaları inceleyeceğiz.

Biz hala mutlaka android bir virüs tarayıcısına gerek yoktur iddiasındayız, biz hala konuşmak ve bazı uygulamaları kullanmak
için telefonları kullanıyoruz.

Birçok antivirüsler  virüs ve malware tarama gibi temel özellikler sunarken, bazı antivirüsler uygulama kilitleri, gizlilik kontrolleri, telefon bulucu, uzaktan dosya silme gibi özelliklere sahip. Eğer android için ücretsiz bir antivirüs arıyorsanız daha fazla kendinizi yormayın.

Hatırlatma: Virüsler ve zararlı yazılımlar teknik anlamda aynı şey değildir ve aslında herhangi bir antivirüs android için bulunmamaktadır. Ancak telefonunuzu kötü bir şekilde kullanıyorsanız bu uygulamaların size bir faydası olmayacaktır.






1.COMODO SECURITY & ANTIVIRUS





Comodo sizi temel düzeyde virüslere ve güvensiz uygulamalara karşı  korur ve aynı zamanda cihazını kullanarak size daha güvenli bir tweaks paketi sunar. Uygulamayı "Her zaman açık" olarak ayarlarsanız  telefonunuz veya tabletiniz sürekli korunur halde olur.  Bunun yanısıra Comodo size hassas bilgileri koruma, sms ve çağrı engelleme, trafik izleme, yedekleme gibi özellikler sunuyor.

Eğer cihazınızda ki bilgiler uzaktan çalınmasından şüphe ediyorsanız anti-theft kodlarını kullanabilirsiniz. Bu kodlar ile cihazınızı alarmını ayarlayabilir, verileri silebilir hatta fotoğraf  bile çekebilirsiniz.



2. CM SECURITY ANTIVIRUS APPLOCK





CM security antivirus applock android cihazlar için sadece  antivirüs değil, aynı zamanda uygulamalarınızı, ayarlarınızı ve medya dosyalarınızıda koruyan bir uygulamadır. Uygulama cihazınızı herhangi bir tehtide karşı güvende tutmak için gerçek zamanlı olarak,  uygulamaları ve sistemi sürekli tarar. Ayrıca telefon temizleyici (cleaner) , hırsızlık durumunda telefonu bulma ve kötü niyetli siteleri engelleme özellikleri vardır.

Applock Facebook, Mesenger, Whatsup benzeri uygulamalara paylaşmak istemediğiniz verilerinizi kilitleme imkanı sunar. Ayrıca kilitleme özelliğiyle cihazınızda ki fotoğraf, video gibi medya dosyalarını koruyabilirsiniz.



3. 360 SECURITY - ANTIVIRUS BOOST





360 Security- Antivirus boost üçlü bir paket halinde gelir. Uygulama size sadece virüs taraması sunmaz aynı zamanda cihazını temizler ve boost özelliği ile cihazınızı en iyi şekilde çalıştırır.
Zararlı yazılımları engellemek için gerçek zamanlı olarak varolan uygulamaları, yeni yüklenenleri, sistemi ve hafıza kartını sürekli tarar. Aynı zamanda gereksiz-kullanılmayan dosyaları temizler ve tek bir dokunmayla belleği boşaltır.

İçindeki uygulama yöneticisiyle (app manager) eski uygulamaları kaldırmak, uygulamaları sd karta taşıma işlemini yapabilirsiniz. Aynı yerde hırsızlığa karşı koruma(anti-theft)  özelliği ile telefonunuzu kilitleme ve daha fazlasını bulabilirsiniz.


4. SOPHOS FREE ANTIVIRUS AND SECURITY





Sophos free antivirus and security antivirüs ve anti-theft özellikleriyle tamamen ücretsiz bir şekilde geliyor. Yeni bir şey yüklediğinizde onu gerçek zamanlı olarak tarar ve sizi tehtidler karşısında uyarır. İstediğin zaman tüm cihazı sd kart dahil tarama yapabilirsiniz.

Ayrıca hırsızlığa karşı koruma mevcuttur böyle durumlarda telefonu kilitleyebilir, alarm kurabilir ve telefon bulucuyu ayarlayabilirsiniz. Yine tarayıcı üzerinde gezinirken girebileceğiniz zararlı sitelerden ve şifrelerinizin çalınmasından korur ve istenmeyen sms ve telefon çağrılarınıda engelleyebilirsiniz.



5. MALWAREBYTES ANTI-MALWARE





Eğer uygulama kilitleri ve anti-theft (hırsızlığa karşı koruma) özelliklerini kullanmayacaksanız Malwarebytes Anti-Malware sizi virüslü uygulamalardan korumak için biçilmiş kaftandır. Gerçek zamanlı çalışmasından dolayı herhangi bir tehlikede sizi uyaracaktır.

Bunlara ek olarak Malwarebytes gizlilik yöneticisi bölümünde size yüklü uygulamaların ayrıntılı bir dökümünü, cihazınızda ki güvenlik açıklarını kapatmanıza yardım edecek önerileri sunar.



6. BITDEFENDER ANTIVIRUS FREE




Bitdefender antivirüs konusunda ki büyük isim Bitdefender Antivirus Free ile ücretsiz antivirüsler arasına giriyor. Bu ücretsiz uygulama ile cihazınız 7/24 güvende olacaktır. Uygulama Bitdefeder Mobile Security ile aynı tarama yazılımını kullandığından doğru bir iş yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bitdefender ücretsiz sürümünde tarayıcı koruması, uzaktan kilitleme gibi özelliklerden yoksun eğer bunları isterseniz ücretli sürümün kullanabilirsiniz.




Kaynak: androidcentral
Previous
Next Post »