Hangi Grafik Tableti Alınmalı 2015 1 (Ekranlı tipler hariç)


Hangi Grafik Tableti Alınmalı 2015 1 (Ekranlı tipler hariç)






Piyasada varolan grafik tabletlerini kontrol ederken, çok fazla seçenek görmek benim için sürpriz oldu. Wacom pazarın tanınmış ve devamlı markası olmakla beraber son yıllarda bir çok yeni marka ortaya çıkmış görünüyor. Bu yazıda grafik tabletleri artıları ve eksileriyle ele alacağız.




Rekabet agresifliği

Huion, Turcom, UGEE, Monoprice, VisTablet ve PenPower gibi markaları duymuş muydunuz?Görünüşe göre bu markaların bazıları yıllardır var. Bu markaların ortak noktası ise bilinçli tüketicileri kendine çeken uygun fiyatları ve düşük fiyatlı pazarı hedeflemeleri.

Bu incelemede ekranı olmayan tabletleri inceliyoruz. Ekranı olan grafik tabletleri bir sonraki yazıda inceleyeceğiz.


Markalaşmış grafik tabletler

Karşılaştırmak için birçok marka mevcutsa da , ben sadece wacom, Huion ve VisTablet'e bakarak öneririm. Turcom ve Monoprice gibi çeşitli şirketler Huion tabletleri marka değişikliğiyle satıyor.

Wacom bu üçlü arasında en yüksek fiyata sahiptir. Huion ucuz olup VisTablet bu ikisi arasındadır.


Faktörleri Göz Önünde Bulundurun!

Grafik tablet alırken basınç hassasiyeti, boyut, sürücüler, özellikleri ve tabi ki fiyat faktörü dikkate alınmalıdır.

Tabletinizin kalemi iyi bir basınç hassasiyetine sahip olmalıdır. Tabletlerin basınç hassasiyeti günümüzde 2048 seviyelerine çıkmaktadır. Benim kullanmakta olduğum wacom Intuos 3 1024 basınç hassasiyetine sahip ve oldukça yeterli. Yani kesinlikle en az 1024 hassaslığına sahip olsun.

Sahip olması gereken bir diğer özellik ise eğim hassasiyetidir. Bu özellik grafik yazılım desteğine bağlıdır. Bu özellikten püskürtme tarzı boya fırçalarını kullanırken faydalanabilirisiniz.

Günümüzde çoğu çizim tabletleri geniş ekranlar için tasarlanmıştır. Boyutlar genellikle 5*8 ve 6*10 inç şeklindedir. Sadece çizim alanının kullanabileceğine dikkat edersek yanlış oranda bir tablet tercih etmemiş oluruz.

Diğer özelliklere gelirsek , Kalem için en azından özelleştirilebilir kısayol tuşları ve arkasında silgi , dokunmatik fonksiyonlar ve kablosuz kullanım gibi özellikler sıralayabiliriz. Silgi ve kısayol tuşları klavyeyle de çözebileceğimiz özellikler.


Tabletin boyutunu seçerken, monitörünüz boyutunu dikkate almalısınız.  5*8 inç tabletler yeterli olacaktır, ancak bütçeniz iyi durumdaysa 6*10 inçlik tabletleri tercih edebilirsiniz. Evde 27" monitör kullanıyorsanız 6*10 inçlik bir tablet kullanmak isteyebilirsiniz. Büyük ekran oranına sahip tabletler fiyat olarakta daha yüksek olacaktır. Tablet üzerinde çizmeye alışmak biraz zamanınızı alacaktır. Daha büyük yüzeyli tabletler ayrıntılar ve kalem manevraları için daha kolay olacaktır. Masanızın üzerindeki boş alanıda dikkate almayı unutmayın.

Son önemli faktör ise sürücü desteği. Sürücüler kullandığınız işletim sistemini desteklemeli. Tabletinizin çizim yazılımlarını destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Çoğu tabletler photoshop ile çalışır. Gimp veya PaintTool gibi az bilinen yazılımlar ile çalışmayabilir.

Önemli Not: Windows kullanıcıları tableti takmadan önce sürücüleri yüklemeleri tavsiye edilir. Aksi durumda, windows sürücüleri kendi kuracaktır ve basınç hassasiyeti gibi bazı özellikler çalışmayabilir.Bu tüm markalar için geçerlidir.

Tamamdır, şimdi grafik tabletleri inceleyelim.




Grafik tablet karşılaştırmaları yazısından devam edebilirsiniz.

Kaynak : parkablogs





Previous
Next Post »