EN İYİ E-KİTAP UYGULAMALARI (ANDROİD)

EN İYİ  E-KİTAP UYGULAMALARI (ANDROİD)


Doğru bir e-kitap okuma uygulaması bulmak zor gelebilir. Bu listede en iyi e-okuyucu uygulamalarının bazılarını keşfedebilirsiniz.















Aldiko Book Reader (Ücretsiz)

 

Listemizdeki ilk uygulama Aldiko book reader. Uygulama zaten kullanıcılar arasında oldukça popüler vaziyette ve bugüne kadar 10 milyon üzerinde kullanıcı tarafından indirilmiştir. Adobe DRM şifreli kitaplar olmak üzere çoğu kitap formatını destekler. Bazı android cihazların içinde de yüklü olarak gelen uygulamaya aşina olabilirsiniz. Bunlarla birlikte Aldiko oldukça basit bir arayüze sahip. Ayrıca bazı kişileştirme seçenekleri sunuyor ve yeni kullanıcılara yardım amaçlı oldukça yararlı bir yardım bölümüne sahip.






Cool Reader (Ücretsiz)

Sırada Cool Reader  var. Oldukça kapsamlı bir e-kitap uygulaması ve bu işte oldukça başarılı. Yeni kitapların nasıl kullanılacağını diğer kullanıcılara sorarak öğrenebilirsiniz ama söylemeliyim ki Aldiko kadak basit bir arayüze sahip değil. Uygulama ema ve metin seçenekleri gibi bir dizi ayarın bulunduğu gelişmiş bir arayüze sahip. Cool reader uygulamasına bağlı hiçbir mağaza bulunmamaktadır, bunun için kendinize e-kitap satın alabileceğiniz yerler bulmalısınız. Cool Reader uygulamasına alıştktan sonra ise kullanımı çok kolay gelecektir.



EBookDroid (Ücretisz / 2,99$)


EBookDroid ilk tanıtıldığı vakit sadece bir kitap okuyucuydu. Uygulama DjVU, PDF ve hatta popüler çizgi roman formatlarını işleyebilir.Saf özellikleri açısından diğerlerine göre biraz daha az özellik sunsada okuma için oldukça yeterli.






 eReader Prestigio: Book Reader (Ücretsiz)











Prestigio listemize yeni eklenenlerden biridir ve bazı rekabetçi özelliklere sahiptir. Adobe Drm dahil birçok formatı destekler ve 25 dilde 1 milyondan fazla e-kitaba erişmenizi sağlar. Ücretsiz e-kitaplara bakabilirsiniz. Arayüzü iyi durumda ve herşey olması gerektiği gibi diyebilirim.








Fabrik (cloud ebook reader) (ücretsiz)











Fabrik listemizin en eşşiz e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. Özellik içinde özelliğe sahip ve muhtemelen bu kadar özelliğe sahip olmasaydı diğerleriyle rekabet edemezdi. Dropbox ve google drive desteklemektedir. Böylelikle kitapları bulutta depolayabilir ve Fabrik'te okuyabilirsiniz. Bulut
desteği bu uygulamayı oldukça değerli hale getiriyor. Çeşitli formatları çalıştırabilir ve e-kitap okuyucuları için oldukça güzel özellikleri vardır. Bulut kullanıyor ve ücretsiz bir okuyucu arıyorsanız kesinlikle denemelisiniz.





FBReader (ücretsiz)











Aldiko gibi FBReader uygulaması da herkese hitap ediyor diyebilirim. Rahat okumanız için ihtiyacınız olan tüm özellikleri karşılayan bir uygulama. Eğer geniş bir koleksiyonunuz varsa FBReader bunun rahatlıkla üstesinden gelir. İçinde sehpa, ahşab benzeri temalar mevcuttur. Bu temeların size kesinlikle yardımı dokunacaktır.








Google Play Books (Ücretsiz)











Google play books daha önce ki listede bulunmayan ancak kendisini geliştirmesiyle listemize giren bir uygulama. Eski tüm özelliklerinin yanı sıra e-kitap uygulama standartını yakalamış durumda. Bununla birlikte kitaplığınıza epub ve pdf dosyaları yükleyebiliyorken size çok daha iyi akıllı tercihler sunabiliyor.  Google uygulamalarından ayrılmak istemiyorsanız  "google play books" sizin için doğru ve güvenilir bir tercih olacaktır.





Kobo (Ücretsiz)











Kobo herşey dahil bir e-kitap uygulamasıdır bu yönüyle Kindle ve Nook uygulamalarına benzer. Kobo uygulaması Kobo hizmetleriyle (kobo e-store)  tam entegre halinde geliyor. Kobo benzersiz ve yenilikçi özelliklere sahiptir. E-kitap okumaya yeni başlıyorsanız Kobo eğlenceli bir deneyim olacaktır.  Kobo'nun en sevdiğim özelliği  okuduğunuz kitap üzerinde yorum yapma yeteneği.




Kindle (Ücretsiz)










Kindle kesinlile en iyi e-kitap okuma araçlarından biri. Dünya çapında kitap ve e-kitap satışında lider. Eğer bir e-kitap koleksiyonuna başlayacaksanız gitmek istediğiniz ilk yer olacaktır. Yeni ve eski bir çok kitabı bulabilirsiniz. Standart bütün özellikleri bu uygulamada da bulabilirsiniz.





Nook (Ücretsiz)











Nook size satın almak ve indirmek için devasa bir market sunar. Kindle'da olduğu gibi kitap okumayı sevenlerin uğraması gelen ilk yerlerden biridir. Büyük olasılıkla aradığınız kitabı bulacaksınızdır. 
E-okuma aracı oldukta iyidir. Metin boyutunu ayarlama, yazı tipi ve gece modu gibi ayarları vardır.
Ancan Nook sayfa çevirme animasyonlarıyla efsane bir iş yapıyor. Gerçek bir kitap hissi veriyor. Tek eksiği ve oldukça büyük bir eksiklik diyebilirim ki Nook içine dışardan kitap yükleyemiyorsunuz.






Moon+ Reader (Ücretsiz/4,99$)










Moon + Reader kullanıcılar tarafından oldukça yüksek beğeniye sahip bir uygulamadır.  Listeye dahil edilmesinde de en büyük etken budur. Temaları, desteklediği formatlar ve iyi performansının yanı sıra size ücretli ve ücretsiz iki seçenek sunuyor. Moon + reader kitap çeşitliliği, otomatik kaydırma, hareket kontrolü ve 40 dilde erişim desteğiyle dolu dolu bir uygulama.









Latest
Previous
Next Post »